Dirigent Peter Eijkenboom

 

Peter Eijkenboom werd geboren in Sittard en studeerde zang aan het Maastrichts Muzieklyceum en aan het Rotterdams Toonkunst Conservatorium. Na zijn studie was hij actief als bariton o.a. in de Mattheus en Johannes Passion van Bach, Die Schöpfung en Die Jahreszeiten van Hayden, het Requiem van Mozart en Verdi, de Messe Solennelle de Sainte Cecile van Charles Gounod en vele andere werken. Ook had hij radio optredens met werken van Schubert, Brahms, Ravel, Poulenc etc. 
Naast zijn loopbaan als zanger was hij vele jaren actief als docent hoofdvak zang aan het Conservatorium te Enschede en als docent zang en koorscholing aan de Sittardse en Heerlense muziekschool. Geleidelijk aan is hij zich gaan  toeleggen op koordirectie en was geruime tijd dirigent van de Beeker Liedertafel, Gemengd koor Zanglust en Ensemble Cantorij Limburg. Momenteel geeft hij muzikale leiding aan Gemengd koor Voces Vocales Geleen.
 
Op 26-10-2008 ontving onze dirigent voor zijn vele verdiensten in de muziek en korenwereld  een Koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

 

 

Op 30 januari 2017 is ons bestuur (eindelijk) aanzienlijk uitgebreid. Lees hier voor het hele artikel.

UITNODIGING: 

Kunt u zingen zing dan mee, kom gerust eens vrijblijvend langs. Wij oefenen op de maandagavond in 't Plenkhoes, Bachstraat 2 te Geleen. Aanvang 20:00u. U bent van harte welkom.