Ensemble Mosaïque  
                       
Van links naar rechts:
 
Pierre Colen viool, Ellen Heslenfeld-Kruissink vleugel, Veronique Franssen cello, Ineke Hensens sopraan, Wil Reijs contrabas en Elise Aerts dwarsfluit, piccolo en panfluit.
 
Pierre Colen, geboren te Sittard studeerde hoorn bij Hubert Cardous, viool bij Prof. Maurice Raskin, altviool  bij Paul Lambert aan het Maastrichts Conservatorium en orkestdirectie bij Prof. Wolfgang Trommer in Aken. Hij speelt veel kamermuziek en heeft met allerlei ensembles opgetreden in binnen- en buitenland. Hij is ook een gepassioneerd componist, waarbij zijn voorkeur uit gaat naar kamermuziek. Onlangs voltooide hij een omvangrijke kamermuziekcompositie voor harp, fluit, viool en altviool, die hij de naam ”Colours” gaf. Hij was vele jaren hoofdvakdocent altviool aan het Maastrichts Conservatorium en plaatsvervangend soloartiest bij het Limburgs Symfonie Orkest. Pierre Colen is de initiatiefnemer van Ensemble Mosaïque.

Ellen Heslenfeld-Kruissink, geboren te Delft, kreeg haar eerste pianolessen op 5 jarige leeftijd van haar vader. Op 14 jarige leeftijd won zij in haar geboorteplaats een concours voor jeugdige solisten. Zij studeerde o.a. aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. En aan “Die Staatliche Hochschule für Musik” te Wuppertal bij Prof. Harald Bojé. Zij behaalde in 1984 het diploma Uitvoerend Musicus bij de Hongaarse pianiste Hedi Schneider aan het Conservatorium te Maastricht. Reeds tijdens haar studie werd zij pianodocente aan “Die Kreismusikschule Heinsberg”te Erkelenz. Na haar studie volgde zij nog verschillende cursussen en specialiseerde zich verder in kamermuziek. Ook begeleidt zij jonge solisten op concoursen.

Ineke Hensens, sopraan. Ineke werd geboren in Overschie bij Rotterdam uit zeer muzikale ouders. Zij is afgestudeerd bij de Duitse Zangpedagoge Frau Professor Elisabeth Ksoll. Ineke woont in Rekem bij Lanaken van waaruit zij niet enkel in eigen omgeving optreedt maar ook concerteert in Nederland, Duitsland, Spanje. In Wellington, Nieuw Zeeland had zij een enorm gewaardeerd en succesvol TV optreden. Haar solorollen in meerdere opera's o.a. Carmen van Bizet, Oberto van Verdi enz. lokten overal daverend applaus uit. Tussenin het studeren en het optreden geeft ze ook nog vele uren privé zanglessen aan jonge beloftevolle muzikanten Kortom zoals ze zelf zegt: Muziek en zingen is mijn leven.

Wil Rijs is geboren in Warragul (Australie) en opgegroeid in Blerick-Venlo. Hij woont momenteel in Nieuwstadt. Hij behaalde zijn piano DM ('88) aan het conservatorium te Maastricht en contrabas UM (' 92) aan conservatorium te Arnhem. Hij heeft gespeeld in diverse orkesten o.a. het Brabants kamerorkest, Radio Symfonie Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest en het Johan Straussorkest van Andre Rieu. Hij begeleidt als pianist\organist solisten en koren en verleent als bassist medewerking aan diverse ensembles. Tevens is hij pianist/contrabassist van het trio Fluvio waarmee concertjes en achtergrondmuziek verzorgd wordt bij diverse gelegenheden.  Verder geeft hij nog piano- en contrabaslessen.

Elise Aerts is de jongste dochter van Paul Aerts en Tiny Aerts-Bakker. Beide waren werkzaam als violist bij het L.S.O en viooldocent aan de muziekschool in Maastricht. Elise begon op 5-jarige leeftijd met de viool. Als 11-jarige, wilde zij graag bij de harmonie van St. Pieter spelen, bij haar oom Pierre Wilhelmus. Ze besloot om dwarsfluit lessen te nemen bij dhr. J. Brassé. Na alle Hafa-diploma’s te hebben gehaald, en de “prijs van de stad Maastricht” tijdens het Charles Hennen Concours, heeft ze 2 jaar les genoten bij Heleen de Witte. Hierna heeft ze les genomen bij dhr. J. Verboeket.(fluitist L.S.O, docent conservatorium). Nu speelt ze viool, dwarsfluit, piccolo en panfluit bij Symfonie orkest Avanti in Maastricht, onder leiding van Alice Hendrix, iets wat ze met heel veel plezier doet. Elise is de trotse moeder van 2 dochters en 1 zoontje.