Beschermvrouwe

Nadat ik einde 1998 gevraagd ben om Beschermvrouwe van het gemengd koor Voces Vocales  te worden heb ik in volle overtuiging daar ja tegen gezegd. Sinds januari 1999 mag ik mij dan ook Beschermvrouwe van het koor noemen. Ik ben er dan ook bijzonder trots op, en voel het als een eer om op deze manier deze jaren aan dit koor verbonden te zijn wat voelt als een familie.

In de afgelopen jaren dat ik deze functie in dit koor vervul, ben ik er meer en meer van overtuigd, dat het culturele verenigingsleven in hoge mate bijdraagt aan een samenleving waarin waarden en normen een rol van betekenis spelen.
Een zangkoor, zoals het onze, vormt een prachtig voorbeeld van een vereniging die alle bovenstaande elementen bevat. Het vormt een briljant die de Geleense gemeenschap doet schitteren tot ver over de gemeente cq. landsgrenzen heen.
 
Jaarlijks terugkerende concerten zoals het Moederdagconcert en het Kerstconcert zijn hier dan ook prachtige voorbeelden van. Ook het bijwonen van een Heilige Mis door dit koor gezongen word door aanwezigen als een “Bijzonder mooie Heilige Mis” ervaren.
 
De Buitenlandse optredens in Diekirch (Luxemburg) en de Geleense Zusterstad Böblingen (Duitsland) werden zowel door onze buitenlandse Gastgevers alsook door onze eigen koorleden en bestuur als zeer geslaagd ervaren, waarbij ons koor als een ware Representant van onze Stad Sittard - Geleen gezien werd.
Op deze wijze draagt ons koor op een bijzondere manier bij aan de promotie van onze Stad.
 
De afgelopen jaren heeft Voces Vocales bewezen een groeibriljant te zijn die ieder jaar zowel in kwaliteit als in kwantiteit groeit.
 
Als Beschermvrouwe ben ik bijzonder trots op ons koor en op alle individuele leden die samen dit koor vormen.
 

Ursula Wijnen-Kivit

 

 

 

Op 30 januari 2017 is ons bestuur (eindelijk) aanzienlijk uitgebreid. Lees hier voor het hele artikel.

UITNODIGING: 

Kunt u zingen zing dan mee, kom gerust eens vrijblijvend langs. Wij oefenen op de maandagavond in 't Plenkhoes, Bachstraat 2 te Geleen. Aanvang 20:00u. U bent van harte welkom.